Logo

Nieuwsbrief


banner

Voorwoord


Wanneer u dit leest, is het wellicht bijna eind november 2017.

Toch is het niet onmogelijk dat u tijdens het lezen van deze nieuwsbrief wordt overvallen door een zomers gevoel. Veel artikels gaan immers over gebeurtenissen die enkele maanden geleden plaatsvonden.

Het heeft even geduurd voor ze hun weg naar het papier vonden. Dat valt voor in een begeleidingscentrum als Stappen. Soms kom je in woelige wateren terecht en geraak je de koers kwijt. Even vaak word je verleid om een onbekend eiland te verkennen. En voor je het weet, kom je veel te laat aan op je bestemming. Het zou niet mogen. Maar misschien kan het ook geen kwaad. Het is een gelegenheid om je eens om te draaien en niet naar de golven, maar naar de zee te kijken.

Voor deze editie van de nieuwsbrief maakte Pieter De Vis een lijst met de interessantste weetjes van de voorbije en de komende maanden.

In het interview met Maureen Pollentier gaat het over de keuze van Stappen om op veel manieren aanwezig te zijn in de maatschappij en over de start van het 'innovatief project'.

Lisa Vermaercke en Freddy Poelman genieten na van A Westveld Story: het straatfeest en de opendeurdag van Stappen.

Er is ook heel wat festivalnieuws. Tijdens het festivalkamp gingen twee meisjes van Stappen meewerken op Sfinks in Boechout. Tussendoor konden ze genieten van de concerten. Stijn Content brengt verslag uit. Buiten Beeld werd tijdens Rock for Specials in Doornzele omgetoverd tot Camping Compot. De fotoreportage is van Gijs Thooft.

Verder komen er in deze nieuwsbrief ook twee jongeren aan bod die de voorbije maanden aan een reis zijn begonnen. Marjolein heeft Stappen verlaten en zal u vanuit haar studio regelmatig op de hoogte houden van haar reilen en zeilen in de column 'Berichten van een alleenwonende'.

Tot slot is er een interview met Lynn: haar leven is helemaal in een stroomversnelling terechtgekomen, want zij is vorige zomer mama geworden!

Graag ook uw aandacht voor de fundraising-actie Buiten-Beeld-Bikes!

Veel leesplezier,

Danny Keuppens
Contextbegeleider

Stand van Stappen


Wist je dat ...

… Marijke al 25 jaar bergen werk verzet bij VZW Stappen? Schilderen, poetsen, sleutelplannen, een boodschap links en rechts, chauffeur zijn voor een jongere… niets is haar te veel!

… Stappen in september is gestart met een 'innovatief project'? Dat betekent dat we van het Agentschap Jongerenwelzijn tijd en ruimte krijgen om twee jaar lang te zoeken naar een nieuwe benadering van psychisch kwetsbare jongeren. In deze periode zullen we 26 jongeren begeleiden in plaats van 29. De vrijgekomen uren zetten we in binnen dit project.

…Janssens Pharmaceutica met 20 collega's een berg werk heeft verzet op Buiten Beeld in Doornzele.

… A Westveld Story, de opendeurdag en het straatfeest van Stappen, een topper was? De vele bezoekers hebben er van genoten en wij ook.

… er dit jaar 38 restaurants hebben meegedaan aan de actie Tafelen met een hart? Deze actie liep van 1 oktober tot half november. De deelnemende restaurants gaven een deel van hun winst aan deze actie ten voordele van Stappen en Wagenschot. De namen van de restaurants én de leuke ondersteunende promotiefilmpjes van Daniel Termont, Lieven Scheire, Mich Walschaerts, Karin Tanghe, Tania Van der Sanden en Bob De Moor zijn terug te vinden op de website: www.tafelenmeteenhart.be

… de medewerkers van Stappen verder vorming krijgen in nieuwe autoriteit en geweldloos verzet en dat een aantal medewerkers zich in het voorjaar zullen verdiepen in geweldloze communicatie, positieve heroriëntatie, open hartcirkels en narratieve begeleiding?

… dat de benefietfilm in 2018 zal doorgaan op zondag 22 april? Save the date!

Pieter De Vis
Algemeen CoördinatorBeste sympathisanten, wij willen u ook graag blijven herinneren aan het feit dat giften vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar zijn. Fiscale aftrekbaarheid kunnen wij bieden via onze rekening bij de Koning Boudewijnstichting (rekeningnummer 000-0000004-04 met vermelding LJ1880-PSS Schuurmanshoeve Sint-Amandsberg).

marijke

Stappen binnenbrengen in de wereld en de wereld binnenbrengen in Stappen


Er is een tijd geweest waarin voorzieningen in de bijzondere jeugdzorg zich bij voorkeur ver van de bewoonde wereld vestigden. Stappen heeft altijd een plaats gezocht tussen de mensen, eerst in het centrum van Gent, daarna in een woonwijk in Sint-Amandsberg. Ik spreek met coördinator Maureen Pollentier naar aanleiding van A Westveld Story. Ook dit buurtfeest illustreert de keuze van Stappen om met twee voeten in de samenleving te staan en daar wil ik het met haar over hebben. Lees meer ...


Stappen zoekt!Sinds kort is vzw Stappen van start gegaan met een project waarin we het wonen, leren en welzijn van deze meisjes op een andere manier benaderen. We willen hen onder meer zo veel mogelijk kansen bieden om zich te verbinden met anderen. Lees meer ...

side image

side image

A Westveld story


Een terugblik op het straatfeest van 23 juni 2017

Er was eens…

Een warme zomerdag in juni.
Ik wandel het Westveld in…
Voor mij, een gigantisch opblaasbaar kasteel. De kindjes vliegen wild in het rond over de poorten van dit luchtkasteel. Ik neem de loopbrug naar de feestelijke burcht van Koning Stappen. Lees meer ...Sfinks


Verslag van een festivaldriedaagse.

Tijdens de voorbije zomer werden er voor de meisjes van Stappen drie driedaagse kampen georganiseerd: een fietskamp (met de fiets van Gent naar Bobbejaanland), een Hollands kamp (met een dagje zee en een dagje Amsterdam) en een festivalkamp: twee meisjes gingen met begeleider Stijn en vrijwlliger Jolien meewerken op Sfinks in Boechout en genoten tussendoor van de concerten. Stijn brengt verslag uit. Lees meer ...


side image

side image

Camping Compot


Eind juni werd Buiten Beeld voor de gasten van Rock voor Specials tijdelijk omgetoverd tot Camping Compot.' Lees meer ...Leven van dag tot dagEen gesprek met een jong volwassen moeder

In de vroege ochtend van een dag in juli rijd ik samen met mijn collega Lisa naar het huis van de moeder van Lynn. We zullen er Lynn en haar moeder ophalen om hen naar het ziekenhuis te brengen, waar de bevalling van Lynn ingeleid zal worden. Wanneer we bij het huis aankomen worden we opgewacht door de vriend van moeder: die nacht is het water gebroken, er is een ziekenwagen gebeld, ze zijn een kwartier geleden vertrokken… Lees meer ...


side image

marijke

Bericht van een alleenwonende


Nu woon ik alleen en belt mama graag voor een babbel en soms ook wel om eens te horen. Lees meer ...


Buiten-Beeld-BikesCrowdfunding-actie

Buiten Beeld (www.buiten-beeld.be) is een project waar jongeren tussen 14 en 18 jaar een plek vinden als het schoolgaan moeilijk loopt. In een oud klooster in Doornzele organiseren we veel beweging rond deze jongeren via gepassioneerde vrijwilligers, creatieve ateliers en een open houding naar de buurt. Zo maken ze opnieuw verbinding met zichzelf en met de maatschappij. Lees meer ...


side image

Verzonden door vzw Stappen
westveldstraat 1, 9040 Sint-Amandsberg
09/228.26.57
Uitschrijven

Facebook