Logo

Nieuwsbrief


banner

KOOKWORKSHOP



Sinds ik in Stappen werk, koester ik een stille wens om ecologische initiatieven te installeren. Het vegetarisme, of alleszins wat bewuster omgaan met het vlees op ons bord, zou onze meisjes geen kwaad doen. Want ze eten toch o zo graag een 'goed stukske vlees' (of frikadellen, dat noemen ze ook vlees).

koken

Het plan: meedoen aan Donderdag Veggiedag, een initiatief van EVA vzw. Eén dag per week geen vlees als avondmaal. Het zou een Maandag Veggiedag worden, want praktisch komt dat beter uit. En nu, begin 2018 zag ik het momentum. Ik schatte in dat de huidige groep hier misschien wel voor te vinden zou zijn. We zouden het aankondigen en de meisjes betrekken, maar ook een kookworkshop was cruciaal om het in stijl te lanceren. Gratis en voor niets kwam een kokkin van EVA vzw een workshop geven in Stappen, voor alle meisjes die wilden. Altijd wat onzeker in onze groep: wie zou aanwezig zijn en wie zou aansluiten? Julie ging zeker meedoen, Brenda twijfelde maar deed dan toch mee. De kokkin kon haar uitleg doen en iedereen


luisterde aandachtig. Toen Brenda hoorde wat het dessert zou zijn, trok ze grote ogen. Enthousiast zei ze direct: 'Dat wil ik maken!' En dat deed ze dan ook zeer goed. Ook Julie was, samen met onze huiskokkin Kathleen, goed aan het kokerellen. In competitie met Miranda en mij. Ja, Miranda ging eerst niet meedoen, maar ons enthousiaste kabaal lokte haar naar beneden en uiteindelijk was ze druk in de weer om de saus waaraan ik was begonnen goed te krijgen. En dan zaten we daar rond de tafel, aan het eten van ons vegetarisch gerecht. Iedereen at en het smaakte. Niet makkelijk om toe te geven dat vegetarisch eten toch lekker kan zijn…

Stijn Content
Residentieel begeleider


Terug naar nieuwsoverzicht.


Verzonden door vzw Stappen
westveldstraat 1, 9040 Sint-Amandsberg
09/228.26.57
Uitschrijven

Facebook